inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

Avançant amb idees d’avui

L’associació Gent d’Alella s’ha fixat un gran repte: concórrer a les eleccions municipals de maig de 2007 per l’Ajuntament d’Alella. Ho farem, si la ciutadania ens dona la seva confiança, a través d’una agrupació electoral. És a dir, d’un centenar de persones empadronades al poble d’Alella que donen suport a la nostra llista de candidatura.

I, per què una agrupació electoral si és molt més senzill registrar al Ministerio del Interior un partit polític?. Doncs perquè volem expressar molt clarament la nostra voluntat de treballar per a Alella, i res més. I per a treballar pel poble no cal un partit polític.

I qui forma part d’aquesta llista de 13 candidats a la que demanem que ens doneu suport?. Doncs som persones com tu, persones d’avui, amb capacitats professionals dins els sectors del comerç, les ciències humanístiques, el turisme, l’empresa, la tecnologia, l'ensenyament, la economia, la comunicació, els serveis....

 

Amb una nova visió de l’acció política, paritària, plural, amb valors, oberta, participativa, democràtica i parlamentaria, sense dreta ni esquerra, per a intentar millorar la qualitat de les nostres vides, amb noves idees sobre Alella i la seva gent, identificant realitats.

Lluny de la política de partits, on tot gira al seu voltant teòric perseguint  de forma organitzada el poder públic, lluny de les veritables necessitats dels pobles i de les persones. Una forma de dirigir nascuda en el segle XVIII, com a forma de govern desenvolupada en el segle XX i en plena crisis avui, en el segle XXI. I no és la democràcia la que està en crisi (al menys a Europa, que els EUA del Bush, són una altra cosa).

Encara que la primera referència constitucional als partits polítics –després de la dictadura de F. Franco- és de l'actual Constitució de 1978, i com a idea o principi temporal es troba en el 1783, també en el “constitucionalisme del segle XVIII” anterior a la guerra de l’independència i las Cortes de Cadiz.

Queda lluny doncs, que un procés de 224 anys, ens pretengui avui seguir governant com fa més de dos segles, per això la majoria de la gent volem nous principis, noves formes d’entendre la vida de les persones i les seves necessitats personals i col·lectives. Igual que la teoria econòmica està canviant i la producció ja no és el centre del creixement (però d’economia en parlarem un altre dia). Ara és la societat civil la que ha  de compartir espai en la vida pública. Ara ens toca estar al centre de les decisions que ens afecten.

L’actual sistema de partits és un sistema en el que la gent està deixant de creure. Ho hem vist en el referèndum de l’Estatut d’autonomia d’Andalusia (en el nostre cas, a Catalunya, la participació tampoc va ser per a tirar coets),   envoltat d’ideologies de vegades  contradictòries amb el discurs o amb les accions dels seus líders. Líders, amb “egos” més o menys forts; amb més o menys carisma; amb més i menys formació… líders d’origen doctrinal, dins  d’una “idea de partit” també sense identificar i amb unes actituds de vegades messiàniques, de vegades insultants o prepotents… en qualsevol cas, actituds d’escàs valor i interès per a resoldre les necessitats de la gent o per enfortir la democràcia.

Entenem les idees de Voltaire, Montesquieu, Mably, Rousseau, Lockem, Hume, Blacktone, De Lolme,, Filangieri o John Adams, però podem formar, treballar, sumar nous pensaments pràctics aplicats a Alella. Gairabé 10.000 persones tenim dret  a intentar-ho.

En definitiva ens mou les persones, la consciència i el treball de proximitat, no la ideologia cap a no-res i cap a ningú que no sigui tot allò que representi Alella,

 

Gent d’Alella

Febrer de 2007

 
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent