inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

Balanç per a un nou cicle de renovació a Alella

Agraïment. Aquesta és la principal emoció que compartim la candidatura de Gent d’Alella. Estem molt agraïts a la gent que ha confiat en nosaltres, i no volem decebre. Amb el suport de 275 persones hem aconseguit presència a la corporació. Gent d’Alella va presentar-se  el 27 d’abril.al poble d’Alella amb molta il·lusió i sentit de la responsabilitat.. La nostra campanya ha volgut ser el mirall del nostre estil, de les nostres formes, respectuosa amb tothom, i amb un missatge de proximitat ben articulat en torn a un determinat model de poble i a la democràcia participativa. Aquesta ha estat la clau per a aconseguir ser-hi en un temps rècord. Treballarem de valent per a aportar el millor, i això només serà possible a l’oposició.

Sens dubte, ERC-LG ha capitalitzat la satisfacció de gran part del poble per l’obra de govern feta, primer amb el PP i després amb el PSC i LSd’A. Que això sigui així no vol dir que el joc hagi estat sempre net, i que no hi hagin poques contradiccions. Però, mil cinc-cents-dos electors ens diuen que volen 4 anys més. Per això sorprèn tant la gran davallada del PSC i també d’IC-V. La meva primera trucada al l’endemà de les eleccions va ser per a expressar la meva solidaritat a la Rosa Moraleda, no ser-hi en aquest mandat suposa la pitjor pèrdua per a la pluralitat i per a la democràcia al poble.

 

Però la victòria ha estat en mans de l’abstenció. L’abstenció (41,13%) ha tornat a guanyar les eleccions perquè ha obtingut quasi 4 punts més que la primera força: ERC-LG es queda amb el 37,29% dels votants. Es constata, doncs, l’esgotament de l’actual sistema de partits i la necessitat de canviar la llei electoral introduint llistes obertes. No sempre hi ha indiferència, els ciutadans desitgen desplegar els seus drets polítics amb plenitud, i per això de vegades s’abstenen.

 La creixent abstenció ciutadana a les eleccions municipals -deu punts més baixa que a la resta d’Espanya- mostra la necessitat evident d’acostar la ciutadania a la política i d’obrir un debat sobre les causes d’aquesta abstenció. Als 80.000 catalans i catalanes que van votar en blanc – un 3,97% dels votants d’Alella- no els convenç o el discurs polític o els programes que s’han presentat. Segurament, la manca d’un debat polític real, de perspectives globals i de propostes sobre la participació de la ciutadania en la vida quotidiana és un element més de l'abstenció. Aquest és un altre motiu per ocupar un espai destacat a l’oposició, i per a no defraudar els nostres electors.

Ara tindrem un nou consistori. Amb un partit majoritari que ofegarà encara més el/s soci/s; uns partits presoners de les seves pròpies dinàmiques i un nou fenomen, Gent d’Alella, capaç d’anar molt més lluny; capaç –esperem i desitgem- de ser coherent, lleial i engrescador. Veurem també si el nou consistori confirma que la diversitat de gènere és vital per el funcionament de les institucions. Com ens recorda Inés Weinberg, jutge del Tribunal penal internacional per a Ruanda, “està demostrat que la presència de les dones en la presa de decisions promou l’estabilitat política, la transparència, la cohesió social i la pau sostentable”. Però la condició de gènere no comporta necessàriament tot això, cadascuna de les noves dones al consistori, ho haurem de demostrar dia a dia; ple rere ple.

MERCÈ MARZO

Portaveu del grup municipal

Gent d’Alella

Juny 2007

 
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent