inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

Salvem Els Escolapis


elfull275copiar La revista Alella, en el seu número de maig, ens alertava del deteriorament de la  finca dels escolapis. La Torre del Governador (s.XIV) va ser adquirida per  Antoni Borrell el 1887, que decidí llegar-la a una institució religiosa que en donés un ús pedagògic. Així fou com durant anys, la finca va ser ocupada per l’Escola Pia, convertint-la en el centre on molts dels alellencs hi estudiaren.

A finals dels 90 hi ha varies ofertes de compra que guanya la Immobiliària del Banc de Sabadell, Landscape, trencant-se així la vinculació de l’espai al poble. Des del 2004, “Els Padres” van de ma en ma, d’una immobiliària a una altre, i ja en son 4, amb un futur incert i un present molt preocupant.
Té les dimensions del Parc de la Ciutadella (4,2 Ha) i combina els estils neoclàssic, neogòtic, neo-àrab, modernista; creant un conjunt d'estil eclèctic. A l'interior hi ha una sèrie de estances molt decorades, les quals destaquen el saló de cristall, actualment en un estat ruïnós; el saló de les pintures, amb elements perillosos penjant del sostre; la capella de la Mercè, on tots els elements decoratius han estat arrancats i destruïts; els banys turcs, plens de runa i vegetació;  el pont de Can Barnades, actualment sense baranes ni cap tipus de protecció; i  els camins, tapats per vegetació i palmeres mortes.
Més enllà del valor emotiu i sentimental que té pel nostre  poble, la finca té un valor arquitectònic rellevant, així com els seus jardins, estàtues i espècies vegetals. El planejament urbanístic és condició necessària per a protegir-la però insuficient per a preservar-la de debò i recuperar-la. Sinó treballem plegats i busquem solucions que la facin viable, l’espoli continuarà i poc quedarà que conservar.
Hem de fer una crida per a sensibilitzar tothom: evitar que continuï la degradació i el vandalisme. A més, el jardí romàntic s’hauria de recuperar per al poble, tal i com l’Ajuntament pretén amb el POUM. Però quan?
 
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent