inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

ERC i PSC van retallar entre un 44% i un 7% les despeses en Cooperació Internacional, Serveis Socials, Sanitat, Educació, Joventut i Esports el 2010

Les regidories d’obres i noves tecnologies es prioritzen per davant de les regidories d'atenció a les persones

L’anàlisi dels comptes 2010, aprovats pel Ple de l’Ajuntament d’Alella el passat 6 d'octubre només amb els vots d’ERC- SxA i el PSC permeten comparar allò que es va prometre amb el que realment s’ha realitzat amb el pressupost municipal. A més de mostrar les promeses i els compromisos acomplerts, també es comprova el rigor amb el que es gestiona i on son les veritables prioritats, més enllà del que recullen els discursos.

Gent d’Alella ha detectat 61 partides que no tenien pressupost inicial. El govern municipal ha gastat 2 Milions d'€, un 15% dels recursos, en coses que no estaven ni previstes ni aprovades. Les regidories on trobem els grans "incompliments" son Obres Públiques i Noves Tecnologies. La primera consigna obres no pressupostades per 1.833.105 €, la segona, és una regidoria clàssica en desviacions astronòmiques, i ha gastat un 89% més del pressupost aprovat. Han estat 261.000€ en sistemes i equips informàtiques, a més del web i la telefonia.

A Obres Públiques hi ha desviacions del 480% en reformes d'edificis municipals; del 278% en redacció de projectes; del 157% en senyalització i pilones i del 139% en direcció d'0bres. Aquesta regidoria, juntament amb la de Manteniment i Medi Ambient, ofereixen un tancament que molt poc té a veure amb el que es va pressupostar.

Quines han estat les regidories "dagnificades" pels excessos anteriors?. Justament moltes de les que fa "bandera" el govern municipal: cooperació internacional deixa de gastar el 44%; participació ciutadana el 33%; joventut el 22%; promoció econòmica el 17%; esports el 16%, educació i sanitat el 12%, respectivament; serveis socials el 7%. Totes aquestes regidories han fet "menys" del que es van comprometre a fer i son, justament, les regidories que gestionen els principals serveis que donem als nostres conciutadans.

Analitzant Serveis Socials, d'un pressupost de 627.000€,  240.000€ son despeses de personal i 215.000€ els serveis externs del SAD. Cal revisar les partides d'ajuts, serveis i programes, amb desviacions del 50, el 70 i el 90%. Per exemple, per a "Ajuts Socials" preveiem 50.000€, se'n han gastat 2.500€; en canvi hem fet curts per ajuts escolars o en teleassistència.

De Turisme, la partida més important, la de la Festa de la Verema, te una desviació del 33%; la resta de partides amb excepció de la corresponen al Consorci de la DO, son insignificants, com insignificant ha estat el 2010 la gestió d'Alella com a destinació turística.

Analitzem les despeses de personal. Crida l'atenció una desviació del 144% en hores extres del personal de la Regidoria de Manteniment, ara Serveis Urbans. Ni amb les modificacions pressupostàries hem tingut prou per pagar el 78.000€, en concepte d'hores extres, als que hem d'afegir el 55.000 € d'hores extres de la Policia Local, un 8% més del pressupostat. Sembla incomprensible que es gasti més del doble  del que es va pressupostar. Per contra, en formació del personal no podem parlar de malbaratament, s'han gastat 4.600 €, un 44% menys dels diners previstos al pressupost.

El govern va portar a aprovació uns comptes amb més de 2.240.000 €  pendents de pagament; una xifra elevadíssima de despeses pendents. I pel que fa als ingressos,  tot i l'advertiment reiterat de vetllar pel cobrament dels impostos i taxes, hi ha més del 10% d'impagats: 765.000€ en impostos directes i indirectes que alguns  conciutadans  no han pagat, i més de 160.000 € en multes per incompliment de l'ordenança de circulació. En definitiva, queden 1.677.000€ pendents de cobrament.

Quantifiquem les “bones pràctiques” del nostre ajuntament:  No arriben ni a l’1%. És a dir, només a 16 de les 468 partides s’ha gastat el que inicialment van preveure. I la suma d’aquesta despesa és de 131.600€, i això és un 0,9% del pressupost.

Resumint, contràriament al que van publicar a El Full, en ocasió de  l'aprovació del Pressupost 2010, les despeses de personal han arribat al 29% (no al 28,06%). També varen aprovar inversions per 4.644.000€, el 31,93% del pressupost, i ens hem quedat en el 27% de la despesa, quasi 5 punts menys del previst. Podem repassar ràpidament el que van prometre que farien i no varen fer: la urbanització de Cal Vell, la Oficina d'Atenció al Ciutadà, el projecte de la biblioteca, totes elles promeses acomplertes el 2010, a banda de les tisores que han passat en pavimentació i altres millores pressupostades al poliesportiu i als centres educatius. Retallades que també han aplicat sobre tot en les regidories d'atenció a les persones: Serveis Socials, Sanitat, Educació, Joventut i Esports.

A la vista d’aquests fets, Gent d’Alella va emetre el seu vot en contra als comptes 2010 de l’Ajuntament d’Alella en el Ple Extraordinari del passat 6 d'octubre. Gent d’Alella va analitzar prèviament les 468 partides que configuren el pressupost de despeses amb una metodologia que permet relacionar el pressupost amb les despeses reals. Igualment,  ha fet arribar a la resta dels membres del consistori tota aquesta informació de cara a la elaboració del Pressupost 2012.

 
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent