inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

Uneix-te a la causa dels Escolapis

T'estimes el poble d'Alella? Creus que la finca dels "Padres" s'hauria de rehabilitar? T'agradaria gaudir dels seus jardins ? Vols acabar amb l’espoli que està patint?

La revista Alella –amb un ampli dossier al seu últim número -, el grup al facebook Investigació Escoles Pies, que recull signatures per obrir els jardins, i ara els veïns i veïnes del poble hem d’intensificar els nostres esforços per a recuperar els Escolapis i, si és possible, per a que tinguin un ús semipúblic .


escolapis web

Gent d’Alella va impulsar la creació d’una Comissió de Treball a l’Ajuntament d’Alella i ara volem que aporteu idees sobre l’ús que us agradaria que tingués la finca. Recollirem totes les aportacions que rebem al nostre web o a la pàgina de Facebook QUÈ T’AGRADARIA ALS ESCOLAPIS D’ALELLA? Implica't i participa ara, ja que l'Ajuntament convocarà una sessió informativa oberta a tothom el proper mes de febrer de 2012 i convé està preparats.

La finca anomenada Torre del Governador està datada del 1337 i està protegida parcialment 

pel seu valor arquitectònic i paisatgístic. Al llarg dels segles ha estat vinculada a Alella, sobretot des que Antoni Borrell l’adquirí com a espai de repòs i a la seva mort decidí llegar-la a l'Escola Pia, convertint-la en una escola on molts dels alellencs hi estudiaren.

 

A finals dels anys 90 hi ha varies ofertes de compra que guanya la Immobiliària del Banc de Sabadell, Landscape, trencant-se així la vinculació de l’espai al poble.

La finca té un valor arquitectònic rellevant, així com els seus jardins, estàtues i espècies vegetals, més enllà del valor emotiu i sentimental que té per a la nostra població. També disposava d’un fons bibliogràfic molt extens i valuós, del qual vam poder disfrutar un any, gràcies a un acord signat entre l’escola i l’ajuntament, però que malauradament no es va mantenir.

La finca té un total de 4,2 hectàrees de terreny, dels quals 5.653 m2 són sostre construït a la Torre del governador i Can xeco Monnar Combina l’estil neoclàssic, neogòtic, neo-àrab i modernista, tot i creant un conjunt eclèctic. A l'interior hi ha una sèrie de estances molt decorades, les quals destaquen el saló de cristall, actualment en un estat ruïnós; el saló de les pintures, amb elements perillosos penjant del sostre; la capella de la Mercè, on tots els elements decoratius han estat arrancats i destruïts; els banys turcs, plens de runa i vegetació; i el pont de Can Barnades, actualment sense baranes ni cap tipus de protecció.

La zona dels jardins, actualment no resta més que 5 escultures clàssiques de les aproximadament 30 que hi eren presents, i tots els camins han quedat tapats per vegetació i palmeres mortes.

La finca de Can Xeco Monnar, protegida pel POUM i sense possibilitat d'ampliació del seu sostre, es troba en un estat ruïna, amb el sostre totalment desplomat, i només en peu la façana.

 
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent