inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

El ple de l’Ajuntament d’Alella institucionalitza el minut de silenci per cada mort per violència masclista

El Ple de l’Ajuntament d’Alella celebrat ahir, dia 26 de gener, va aprovar per unanimitat una moció conjunta de tots els grups municipals que institucionalitza el minut de silenci per cada dona morta a Catalunya per violència masclista. La iniciativa va partir del grup independent Gent d’Alella, tercera força al consistori, que va incloure en el seu programa electoral un punt sobre l’eradicació de les violències vers les dones que reclama “potenciar la sensibilització social i l’accessibilitat a la informació i orientació, l’atenció i l’acompanyament, així com la prevenció i la coeducació.”

 

La moció presentada proposava seguir la iniciativa pionera de “Minutes for Women” de dedicar un minut de silenci a cada mort, així com la del grup mentor “Tamaia Viure Sense Violència” d’encendre una espelma a determinats espais i equipaments públics. Aquesta última va quedar exclosa del text finalment aprovat.  El Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) s’està fent ressò d’aquestes dues iniciatives amb l’objectiu d’estendre-les a tots els municipis de Catalunya.

La portaveu de Gent d’Alella, Mercè Marzo, considera que “cal treballar perquè entre tots i totes donem una resposta unànime de condemna i suport cap a les dones que pateixen qualsevol forma de maltractament. Creiem necessari que ens comprometem des de tots els estaments possibles a intervenir en la prevenció i en la coeducació”.

Segons Marzo, “fer un minut de silenci implica una petita pausa de reflexió, d’exemple per la ciutadania de la nostra posició personal i institucional, i de dignitat per cadascuna de les morts i de les famílies trencades”.

 La moció íntegra es pot consultar a l’apartat “Gent d’Alella a l’Ajuntament”

 
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent