inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

Moció contra la violència envers les dones

Moció que presenten conjuntament els grups municipals de Gent d’Alella, PSC, CiU, ERC+SxA i PP sobre la Violència contra les Dones

 Exposició de motius:

El primers dies de 2012 cinc dones han estat assassinades a Catalunya víctimes de la violència masclista (sis si comptabilitzem  la que es va produir el 31 de desembre de 2011 i que s’ha consignat també en les dades de gener de 2012). Aquesta realitat no és assumible com a societat i ens porta a voler donar un nou pas endavant com a municipi per tal de denunciar-la i sensibilitzar la nostra ciutadania en el rebuig i condemna.

Ara fa uns mesos, al ple del 5 de maig de 2011, l’Ajuntament d’Alella va aprovar el Protocol de violència de gènere d’Alella, una eina que articula el model d’actuació, el sistema d’atenció i derivació entre els serveis implicats en situacions de violència. Aquest ha de possibilitar l’orientació als i a les professionals sobre els passos a seguir en funció de les característiques de la situació sobre la qual s’està intervenint i facilitar el treball en xarxa entre tots els serveis implicats, la coordinació i la derivació o transferències que se’n puguin fer de cada cas. Aquest document es va començar a treballar a 2007 amb els agents i actors implicats en el procés i contempla també l’obtenció periòdica d’informació que ens permeti conèixer les situacions de violència del municipi per tal de preveure i sensibilitzar de la millor manera possible a la població. En aquest sentit, contempla la redacció d’un Pla de sensibilització i de prevenció entorn la violència de gènere (que s’ha d’elaborar des de la regidoria responsable de les polítiques de dones junt amb d’altres departaments municipals i agents socials) on serà molt important elaborar mesures de rebuig d’aquestes situacions.

Un dels objectius importants com a administració ha de ser el d’informar i formar la població i el personal implicat sobre la violència de gènere i els seus processos. No hi ha millor manera de rebutjar que ser conscient de la xacra social que suposa.

En coherència amb tot l’exposat i donant suport a iniciatives de la societat civil, com “Minutes for women” i el grup Tamaia per tal que entre tots i totes donem una resposta unànime de condemna i suport cap a les dones que pateixen qualsevol forma de maltractament, proposem l’adopció dels següents acords:

 

Primer.- Convocar l’endemà que es produeixi un assassinat com a conseqüència de la violència masclista la ciutadania d’Alella a dur a terme un minut de silenci davant l’Ajuntament a les 12 hores del migdia.

 

Segon.- Dur a terme un minut de silenci en el ple del mes de novembre de l’Ajuntament d’Alella en commemoració del dia internacional contra la violència masclista.

 

Tercer.- Penjar l’endemà de l’assassinat, al balcó de l’Ajuntament un element que mostri el rebuig a la violència.

 

Quart.- Proposar als centres educatius del municipi que facin, si cal encara, més incidència en aquesta xacra per tal de formar en la convivència i conscienciar als nostres infants i joves, futurs adults.

 

Cinquè.- Convidar, especialment les associacions de dones del municipi (Associació de Dones d’Alella Montserrat Roig i Associació de Dones Solidàries d’Alella), així com a la resta d’entitats del municipi a participar dels minuts de silenci de manera activa.

 

Sisè.- Enviar còpia d’aquesta moció al Consell Comarcal del Maresme, la Diputació de Barcelona i a l’Institut Català de les Dones Generalitat de Catalunya.

 
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent