inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar
Felicitem els guanyadors i agraim al jurat la feina feta.  Que "el públic general fos colpidorament escàs" - com s'explica al Mercuri- és una qüestió recorrent a Alella. Està clar, que posar-ho a El Full, enganxar uns quants cartells i promoure els actes per les xarxes socials no és suficient. Cal repensar la comunicació de les convocatòries, però també la programació i els formats, pensant més en els públics que en quadrar l"agenda" dels polítics que presideixen els actes. Per cert, no hauríem de repensar també alguns aspectes del protocol que recorden tant altres èpoques?.

Si l’Ajuntament ha acabat creant un circuit de premis literaris que ha pres entitat com a tal i s’ha desarrelat del poble, hauríem de fer alguna cosa al respecte. Una cosa és donar-nos a conèixer fora, i una altre ben diferent és perdre el sentit de l’origen i finalitats dels premis. Per això, especialment oportuna la reflexió sobre els “Jocs Florals” que fa en Salvador i que tant èxit han tinguts en tants ajuntaments que els varen reeditar després de la transició democràtica.

El fet que un dels premiats repeteixi categoria per segon any consecutiu és un tema a valorar. Pot ser això te solució modificant les bases de la convocatòria.

Salvador Bonada acaba de publicar un article al Mercuri de l’Ateneu del que hauríem de prendre bona nota. Em vaig excusar tant a Alcaldia com a la Regidoria de Cultura per no poder assistir, el que no treu que pugui compartir en bona part el seu contingut.

 Estic 100% d'acord amb la percepció de l’autor quan diu: "Ja m’és massa freqüent la sensació que l’interès a l’hora de dissenyar i dinamitzar la vida cultural del nostre poble, per part de l’ajuntament, és més el de projectar-ho portes enfora que el de cercar una projecció interior i una imbricació més gran en la vida dels alellencs. En aquest sentit voldria fer notar que, al meu entendre, aquesta hauria de ser l’objectiu preferent que impulsés les accions que s’emprenen, l’objectiu no és el lluïment ni la projecció exterior sinó que des del món municipal s’haurien de proveir canals i mecanismes que facilitessin la implicació dels nostres veïns, que haurien de ser el cos principal de participants i de públic, així com destinataris principals de la difusió de les obres premiades". Des del meu punt de vista, això té a veure també amb el comentat al segon parràgraf, tot i que sigui només tangencialment: la gent percep també aquestes qüestions i actua en conseqüència, donant més o menys suport amb la seva presència.

Finalment, hi ha la proposta que els guardons siguin lliurats per persones de les famílies Oleart, Alzina i Pòlit. Recordo, que sent Regidora de Cultura, Marta Giralt de La Garnatxa, Cristina Xatart Alzina, aleshores regidora de CiU a la posició, va ser convidada a lliurar els premis i a dir unes paraules. Era un altre govern. ERC-LG van governar des de 2003 al 2011, i ara ho fa ERC-Sumem per Alella, la coalició d’ERC amb la plataforma formada per representants d’algunes de les associacions locals.

Mercè Marzo

Regidora de Gent d'Alella

 
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent