inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

Els bancs investiguen l'orígen dels diners de l'hotel rus als Escolapis

escolapis webCatifa vermella al jove inversor rus que espera amb el seu capital col·locat pressumptament en un paradís fiscal construir un hotel de 5 estrelles als Escolapis. L’Alcalde ha signat un conveni  per facilitar els plans dels operadors implicats; d’una banda l’inversor rus Vadim Sukharev que hauria arribat a un acord amb La Caixa per comprar els edificis; de l’altra Torrebernades, S.L. societat participada per Josep Oliu, president de Banc de Sabadell, i propietari d’altres parcel·les a l’entorn, que s’ha quedat amb els jardins, el llac i la masia de Can Xeco Monnar. L’Alcade ha renunciat a exercir el dret de retracte sobre aquesta part de la finca.

 

El dia 8 de març finalitzava el termini per a que l’Ajuntament exercís el dret de retracte sobre tota la finca menys els edificis; el dia 5 a les 20h, l’Alcalde convocava els portaveus de tots els grups per informar-los que a l’endemà Torrebernades, S.L. i ell mateix signarien un conveni  segons el qual l'Ajuntament manté durant un any l'opció de compra dels jardins, mentre que el llac i la Masia romandrien propietat d’aquesta societat, si els privats no es posen d’acord.

Quines són les conseqüències d’aquesta operació?

-          S’aposta per l’especulació i l’abandonament dels Escolapis a la iniciativa privada.

-          S’aposta per “premiar” les polítiques d’atracció de capital estranger  del govern del PP

-          Negoci rodó per Torrebernades S.L., que podria quedar-se per un preu irrisori més d’una tercera part de la finca.

-          En clau política, els grups en el govern (ERC, CiU i PSC) creuen guanyar temps de cara a les eleccions del 24 de maig.

La renúncia de l’Alcalde a liderar un projecte propi públic-privat que beneficií el poble d’Alella; la negativa de l’Alcalde a convocar una consulta popular sobre el futur dels Escolapis i la clara aposta per  facilitar la operació entre l’inversor rus i Torrebernades, S.L. en un procés escassament transparent, pot provocar preguntes com ara “ Qui guanyarà amb aquestes operacions?”, i una resposta segura: el poble d’Alella perd.

 
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent