inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

Llegiu els textos de Gent d’Alella escrits a l’espai destinat als grups municipals al butlletí municipal El Full. Si vols dir la teva fes clic a “Banc d’idees”

Tots som Alella, vine al mercat rei !

juliol_2010

Gent d’Alella pensa que el comerç local mereix tot un seguit d’actuacions que han de rebre l’impuls del govern municipal. El mercat municipal i els establiments comercials de tot tipus són un patrimoni que cal potenciar i que requereix la màxima  professionalització. Gent d’Alella vol fer una crida a tota la ciutadania perquè aposti pel nostre mercat: un espai comercial farcit de professionalitat, de coneixement, de producte de qualitat, de bons consells i de servei únic, però també creiem que el Govern ha d’escoltar més els comerciants i posar-se al seu costat quan cal trobar sol·lucions.

Gent d’Alella va proposar a tots els grups municipals en el Ple del passat mes de juny un moció en suport del comerç de proximitat lligada a la ubicació del mercat de marxants.  Com a homes i dones que vivim i comprem a Alella, hem de donar el màxim suport a aquest sector que, a més a més, és un dels que més llocs de treball crea al nostre municipi. Enfortir les seves associacions, com ha passat a El Masnou, ens beneficia a tothom. L’objectiu principal d’una associació de comerciants ha de ser el de representar el petit i mitjà comerç del poble, així com les seves necessitats. A Alella cal una entitat forta i professional, amb noves idees, capaç de tractar amb les diferents institucions, així com d’aconseguir una sèrie de serveis i prestacions que serveixin per millorar els comerços.

Canviant de terç, seguim sense noticies sobre com l’equip de Govern entoma totes les aportacions que la gent  va fer a les reunions participatives del POUM del mes de desembre passat. Van ser moltes i molt diverses, amb una participació elevadíssima fruit d’una realitat: el nou planejament ens afectarà a totes i a totes, a la construcció, a la mobilitat, a les comunicacions, al futur del poble, .. poca broma!

Saludem la incorporació a l’associacionisme del nostre poble, als membres del nou “Ateneu Alellenc” i de “l’Associació de Trabucaires del Vi d’Alella”. Benvinguts!.

 

Cal aprendre de la gent !

juny_2010

En alguns països com Suïssa, i en molts ajuntaments i consells locals, s’han fet des de fa alguns anys consultes democràtiques sobre aspectes concrets dels pressupostos o sobre decisions que s’han de prendre per millorar l’entorn. Per treballar per la participació s’ha d’establir un diàleg ordenat i basat en una informació veraç a la ciutadania, perquè aquesta pugui prendre decisions responsables. Per això, en l'últim Ple, Gent d'Alella va proposar una sèrie de mesures per millorar la informació municipal, fer-la més comprensible i, en definitiva, acostar més la casa gran a tot el veïnat. També varem fer un prec: que el pressupost de 2011 sigui ja un pressupost participat, en el que, per exemple, la ciutadania decideixi a on gastar una part dels diners disponibles.

Per què ara? Perquè els valors canvien i el s. XXI pot caracteritzar-se per l’empoderament: “que es pugui triar, que  es pugui decidir”. I per fer-ho es necessita informació de qualitat. La ciutadania vol auto-organitzar-se per a tenir opinió i vol gestionar la informació per decidir. En aquest marc, les institucions s’han d’oferir a col·laborar, en la seguretat que els ciutadans ajuden a millorar.

Llegiu-ne més...

 

POUM = Alella de 1ª, Alella de 2ª

maig_2010Dins el nou POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) veiem que tots els creixements es situen per sota de l’autopista o just per sobre (Fontcalda, Creu de Pedra...). Pensem que la gran transformació que es vol fer a La Serreta d’una banda, i a la Miralda, d’una altre, dibuixen dos pobles ben diferents: per sobre de l’autopista, pràcticament no hi ha canvis; per sota, Alella i El Masnou es fusionen en un únic continu urbà, fortament densificat. D’altra banda, el traçat de l’autopista més la N-II traslladada a l’interior “seccionarà” encara més el poble en benefici dels municipis costaners. Hem de reclamar compensacions als elevats costos de mobilitat que això generarà: proposem obrir un accés a l’autopista, lliure de peatge, que descongestioni l’actual entrada, de manera que el 80% dels vehícles no hagin de creuar la Riera per accedir a l’autopista i a la futura N-II.

Llegiu-ne més...

 

Pressupost (2): Despeses o com governar d’esquenes a la gent

abril_2010Enguany l’Ajuntament d’Alella paga més tard que mai: fins el 19 de març no s’ha aprovat el pressupost, que torna a donar l’esquena a la gent i a les demandes dels nuclis i les urbanitzacions. Analitzem-ho. 

Obres Públiques te 4.963.612 € dels quals 3,4 milions son pel CEIP Fabra; 652.000 per Cal Vell (un 75% finançat pel veïnat); 378.000 € per “redacció de projectes”; 205.600 € per vials i serveis per l’escola de La Serreta; 200.000 € per reformes a edificis municipals: queden 200.000 € per inversions en el poble, dels quals 78.000 son per pavimentació a Vallbona, l’únic nucli agraciat amb partida pròpia en el pressupost d’Obres Públiques del 2010 !.

Llegiu-ne més...

 
Més articles...
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent