inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

Llegiu els textos de Gent d’Alella escrits a l’espai destinat als grups municipals al butlletí municipal El Full. Si vols dir la teva fes clic a “Banc d’idees”

Pressupost (1): Ingressos

marc_2010Parlem dels ingressos. Amb els impostos municipals aportarem uns 6 M.d’€; 3 M. més arribaran d’altres administracions; 2,1 de taxes, multes, participació en activitats i serveis i 3,4 M del préstec per les obres del Fabra fins arribar a un pressupost de 14,5 M. 

Les Ordenances Fiscals, a més d’ingressos, haurien d’esdevenir l’eina de suport a les famílies, i d’impuls a nous hàbits de consum i a una economia sostenible. Per això Gent d’Alella va presentar un seguit d'al·legacions i suggeriments, que varen rebre el suport de CiU, PP i COR. Donat que l’any passat només 5 famílies van gaudir de bonificacions de l’IBI, proposàvem incloure els habitatges fins a 200.000 € de valor cadastral, bonificar els pensionistes, famílies monoparentals i persones vídues amb rendes molt baixes, així com la instal·lació d’energies renovables en edificis rehabilitats. L’IBI va pujar un promig de 125€ el 2009 i enguany es recaptarà un 3,83% més fins arribar als 586.000 €. On és la congelació?

Llegiu-ne més...

 

Hem de construir 1.000 habitatges a Alella ?

febrer_2010

Abans de l’aprovació inicial del nou POUM la ciutadania s’hauria de pronunciar sobre algunes estratègies: Necessitem l’impacte en consum de sòl, majors dificultats de mobilitat, més necessitats d’aparcament i d’equipaments que generaran els 1.000 nous habitatges que el Govern preveu en els propers 15 anys? Si el Pla vigent feia una previsió de creixement de la població a la que no s’ha arribat ni de bon tros i entre tant s’han fer noves requalificacions, com és que ara necessitem generar més nou sòl per habitatge? Si defensem les vinyes, per què volem construir-hi a sobre i més en espais protegits? Si estem d’acord en que, per fi, la Generalitat hagi regulat la protecció de la costa, com es que hi concentrem en l’únic espai lliure costaner que tenim aquest creixement ?. Les estratègies, no haurien de ser més qualitatives que quantitatives?. Creiem que ens hem de concentrar en resoldre els problemes que tenim i no generar-ne més amb costos mediambientals indesitjats.

Llegiu-ne més...

 

Gener 2010 - Com fer l’Alella del 2025 en tres hores ?

gener_2010ERC-LG, PSC i CiU han pactat el nou POUM, amb un programa de participació ciutadana que  sembla muntat perque la gent no decideixi. Pot haver-hi motivació sense caràcter vinculant? Quanta gent s’han assebentat a temps? En tres hores, es pot arribar a reflexionar, debatre i opinar sobre l’Alella del 2025 ? De veritat així  “destil•laran” les aportacions de la ciutadania per millorar la seva proposta? La volen millorar ? Aquesta precipitació, sense temps pel debat, a les portes de les festes de Nadal, no sembla pensada per cobrir l’expedient?.

Gent d’Alella es va abstenir de votar l’Avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal en el Ple Municipal de novembre perquè l’equip de govern ens va lliurar la documenació 4 dies abans. És responsable donar el vot favorable a 300 pàgines i una trentena de plànols només interpretables amb ajuda tècnica ?. Tampoc les persones que han participat en les jornades sobre el POUM han tingut l’oportunitat d’estudiar-lo abans de fer propostes: només hi ha hagut un dia laborable entre la disponibilitat de la documentació a la web i la primera Jornada.

Llegiu-ne més...

 

Política d’aparador i tres anys sense presentar els comptes

desembre_2009Hem votat en contra dels comptes 2006, 2007 i 2008, que ha presentat ERC-LG fora de termini, per considerar que només es pot gestionar amb transparència i rigor. A més, amb un retard inadmissible (els comptes s’han de presentar cada any el juny). La Generalitat acaba d’anunciar l’atur de les subvencions als ajuntaments que no compleixin amb les seves obligacions anuals, com ara ha passat a Alella, com a mesura contra la corrupció. Per què hem trigat més de dos anys a presentar-los? Què passa? Ara s’aprovarà el Pressupost 2010 que creiem ha d’incorporar les voluntats expressades pel veïnat a les reunions de barri. Condicionarem el nostre vot a la seva inclusió i a atendre necessitats urgents: com a oposició hem de controlar l’acció del govern i contribuir amb idees, accions i treball.

Llegiu-ne més...

 
Més articles...
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent