inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

Llegiu els textos de Gent d’Alella escrits a l’espai destinat als grups municipals al butlletí municipal El Full. Si vols dir la teva fes clic a “Banc d’idees”

Alella no és el regne d'un Taifa

novembre_2009Ens entristeix i ens dol la mentida i la manipulació en el discurs escrit contra nosaltres (a la propaganda política o a l’espai d’El Full destinat a ERC-LG del número anterior), però no caurem en el parany de l'actual equip de govern. Ells sabran per què actuen així contra una agrupació local democràtica, lliure i participativa de dones i homes que representen, i de forma creixent, a una part del poble.

Nosaltres no robem vots, com també ens diuen, els guanyem amb les urnes, amb la nostra transparència, amb la nostra voluntat de treball, amb la nostra il·lusió, amb la gent,  en cada Ple (aprofitem per fer la crida a la població per què hi assisteixi i digui la seva), amb la nostra acció política diària i local, i també amb els nostres errors.  Lamento que la nostra oposició els molesti, però la feina de la oposició és controlar i impulsar l’acció de govern. Com també ho és sumar-nos a les propostes de qualsevol dels partits quan entenem que són en benefici d'Alella, i per això les votem a favor i les treballem. I cedim, i som respectuosos, i encaixem insults, cinisme i supèrbia, i ens equivoquem i rectifiquem, i demanem ajuda, i convidem a treballar plegats a cada membre del Consistori, però també volem que el veïnat, que tothom, sense exclusió, senti seu l’Ajuntament.

Llegiu-ne més...

 

Tornem als pressupostos participatius

octubre_2009Gent d’Alella ha proposat a l’últim Ple fer Pressupostos Participatius per  debatre plegats amb les entitats i el veïnat com distribuir una part dels nostres recursos.

Gent d’Alella ha proposat a l’últim Ple fer Pressupostos Participatius per  debatre plegats amb les entitats i el veïnat com distribuir una part dels nostres recursos.

Amb aquesta participació directa s’aconsegueix que la ciutadania se senti integrada en el projecte de poble que vol i no sigui una mera observadora dels esdeveniments i decisions que es prenen; que pugui convertir-se en protagonista activa del que hi ha i hi haurà a Alella.

En definitiva, volem buscar plegats les solucions a les necessitats reals que tenim col·lectivament. La transparència i el rendiment de comptes és el principal valor afegit del Pressupostos Participatius, al compartir el debat sobre en què es gastaran els nostres impostos i els recursos que ens correspon gestionar.

Llegiu-ne més...

 

Somnis a Alella

september_2009

Imaginem un poble capaç de conservar i posar en valor el millor del seu bagatge cultural, patrimonial, paisatgístic ...... en benefici de les persones que l’habiten. Un poble respectuós amb la seva història i amb voluntat de fer història. De reinventar-se en base a generar nous models que permetin, des de preservar les vinyes i fer-les viables econòmicament fins a convertir antigues urbanitzacions de segones residències en nuclis amb personalitat pròpia ben dotats de serveis, de transport i d’uns espais dignes per la convivència.

Amb petites i grans joies arquitectòniques: 140 masies i cases senyorials obertes a usos ben diferents: des de l’habitatge privat a l’habitatge social; des de la vessant cultural a la d’oci i turística i, per suposat, l’agrícola. Un poble obert a la diversitat, que atengui les necessitats dels diferents col·lectius: començant per la gent gran i acabant pels més menuts. Que doni opcions per els joves si volen repensar una altra manera de viure-hi. Amb opcions per créixer personal i professional, des de casa. Un poble on es pot passejar fins la platja o la muntanya, a la mida de les persones....

Llegiu-ne més...

 

Copiar idees no és fer política

agost_2009A l’estiu veiem més polítics al carrer: assisteixen a concerts, acompanyen menuts i grans en tot tipus d’esdeveniments... Fins i tot, han tornat a convocar-nos al peatge, peatge que seguim pagant dels nostres impostos encara que no ho sembli, perquè la concessió va ser prorrogada el 2004 per decisió dels partits que ens governen tant a la Generalitat com a  l’Ajuntament. 

Contradiccions hi ha tot arreu, la diferència és quin impacte tenen. Tots els alcaldes reivindiquen més diners pels ajuntaments, però quan pugen de categoria i se’n van a Madrid i a Barcelona se’n obliden. La prova és que en 30 anys de democràcia la distribució dels recursos entre ajuntaments, CCAA i Estat pràcticament és la mateixa. Pot ser entre tantes festes i festetes ens passa desapercebut que mentre els municipis suecs reben el 51% dels recursos públics, a Espanya, només disposem del 13%.

Llegiu-ne més...

 
Més articles...
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent