inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

Llegiu els textos de Gent d’Alella escrits a l’espai destinat als grups municipals al butlletí municipal El Full. Si vols dir la teva fes clic a “Banc d’idees”

Governant d’esquenes a la gent

marc_2009La reacció de l'Alcalde arran de la polèmica per la instal·lació de la càmera i per l'allau d'infraccions és un indici clar del desgast al que l'estan conduint les seves pròpies decisions. Ara be, la manera en que s'ha adreçat a la ciutadania és una vergonya. Sembla que aquest govern no te alternatives que no passin per la repressió, l'escesiva reglamentació, la burocràcia i la sanció.

L'actual govern és presoner de les dinàmiques dels partits polítics. Un cop s'ha assolit el poder es tracta d'anar aguantant, o perquè fas del seu exercici el teu modus vivendi, o perquè has de rendir comptes amb el partit que t'ha "avalat". Fins ara se'n ha sortit pactant primer amb el PP i després amb el PSC, però ara l'evidència de que està governant d'esquenes al poble és massa forta i veurem sacrificis per justificar el que és injustificable.

Llegiu-ne més...

 

L’arranjament de la Riera , l’escola, la Piscina i El Full

febrer_2009La Riera és el repte més important que te Alella: ha de ser un gran passeig que actui com espai d'esbarjo i convivència i relligui el centre amb els nuclis adjacents. Tot i que hem aprovat per unanimitat el primer tram de Les Heures a Mª Estrada, Gd'A aposta per un nou procés de participació entre polítics, tècnics i ciutadania. Per començar, el govern hauria d'haver presentat el projecte a veïns i comerciants, abans d'aprovar-lo.

La seva inclusió en el Fons Estatal d'Inversió Local minva les nostres capacitats d'ajudar a la reactivació econòmica i s'ha renunciat a la subvenció de 583.000 € que ja teníem concedida. Ara be, el Full anterior (pàg.10) deia "Alella rebrà 1,6 milions d'euros dels Fons Estatal d'Inversió Local" quan, en realitat, es va portar  a Ple el 16 de gener i, per tant, ni tan sols s'havia sol·licitat !!!.

Al costat d'això, l'editorial i el text d'ERC-LG donen per feta l'ampliació de l'escola Fabra sense tenir tancat el conveni pel retorn dels 3,1 milions d'euros que costen les obres. Una vegada més El full és "auto-bombo", l’expressió d'un ciutadà a la darrera convocatòria de reunions de barri (octubre 2007).

Llegiu-ne més...

 

Pressupostos participatius

gener_2009Bona part dels alellencs estaven estudiant (en el millor dels casos) a l’última crisi. Potser per la falta d’experiència, el Pressupost 2009 no preveu  polítiques de foment de la ocupació, ni actuacions del comerç local, dels autònoms i de les empreses del poble, ni inversions per reactivar l’economia. Amb mantenir el 0,7% en cooperació internacional, 300.000 € per serveis socials i fer les obres de l’escola Fabra no hi ha prou. La gestió dels recursos no es fa be i amb el personal porten cinc anys de despropòsits.

El govern no ha promogut el debat polític entre els grups per fer entre tots un millor pressupost actuant com  si  qui decidís fos només l’Alcalde. Com  des de Gent d’Alella podem fem pedagogia sobre pressupostos participatius si ni tant sols son fruit del treball en equip del govern?. Tampoc ha creat sistemes de control de la gestió: Quins son els resultats obtinguts? Quin és el grau d’impacte? amb ratios, amb xifres, per escrit....

Llegiu-ne més...

 

Unanimitat

desembre_2008S’han aprovat les ordenances fiscals 2009 amb un increment de l’IBI justet per afrontar la forta disminució dels ingressos i petites bonificacions fiscals en clau social per a algunes taxes. Després d’un llarg període de bonança (bona part dels electes “viuen” la primera crisi de la seva vida adulta), ara toca una política que no passi per esprémer els contribuents amb impostos per totes bandes. Per això, alhora d’aprovar el pressupost, lluitarem per “aprimar” la maquinària municipal que ha crescut de forma impagable en els últims anys. Cal congelar plantilles, reduir les retribucions dels polítics i personal de confiança, així com les despeses (generals, de representació, viatges, atencions protocol·làries, serveis d’assessorament, subcontractacions...) i centrar els esforços en el manteniment i la seguretat, els serveis a les persones i les inversions llargament esperades (entre elles, a l’escola Fabra, encara sense concretar).

Destaquem altres temes. La moció per l’estudi d’una Àrea Residencial Estratègica, proposada per Gent d’Alella en el ple d’octubre, va rebre el vot en contra de tots els grups, amb l’abstenció d’Amor per Alella. El Govern va aprovar l’increment de les tarifes de la piscina proposades per l’UFEC, recollint una interessant proposta dels veïns: la creació d’una tarifa familiar per a 3 ó més membres (amb descendents menors de 15 anys) i el novembre no hi havia prou “matèria”, per dir-ho d’alguna manera, que justifiqués convocar el ple mensual.

Gd’A creu que la política està per resoldre problemes, no per crear-los. I, com en Séneca, pensem que només és realment poderós qui és amo de si mateix. Tot plegat ens porta a proposar que, amb urgència, cal fer apropar la presa de decisions a la ciutadania.

 
Més articles...
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent