inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

Llegiu els textos de Gent d’Alella escrits a l’espai destinat als grups municipals al butlletí municipal El Full. Si vols dir la teva fes clic a “Banc d’idees”

Molt per fer per combatre “l’autobombo”

marc_2008Extracte del decàleg de bones pràctiques: “Els mitjans públics de comunicació local han de fer  «poble» fomentant la identitat local, donant a conèixer els seus  orígens, les mobilitats, les diferents condicions socials de les dones i homes ....Han d'informar d'una manera veraç, plural i transparent...... Han de fomentar el debat públic per a la participació democràtica..... han d'inserir espais d'opinió de representants de les organitzacions de la societat civil i de les persones que hi vulguin intervenir. L'editorial no ha d'estar signat per l'alcalde o alcaldessa. A través d'Internet... s'ha d'oferir solucions fàcils a problemes concrets i tràmits burocràtics. Han de potenciar l'associacionisme i la iniciativa social mitjançant la publicació o difusió de totes les activitats que realitzen les organitzacions de la societat civil.....Han de despertar l'interès de la ciutadania” i  “han de funcionar amb estructures organitzatives -consells editorials o consells d'administració- que garanteixin la participació del conjunt del consistori, de les organitzacions de la societat civil i de la ciutadania local.  Després de llegir El Full, penseu que hi va ple d’aquestes recomancions?.

Llegiu-ne més...

 

En contra de la paràlisi i l’autocomplaença

febrer_2008Gent d’Alella ha votat contra la paràlisi, la manca de visió i l’autocomplaença.  Així veiem el pressupost 2008. S’imaginen comptar amb un 11% de pressupost menys que l’any passat? Incrementen vostès les despeses quan es redueixen les vendes?. Doncs enguany a Alella, després de 4 anys consecutius de creixement per sobre dels dos dígits, comptarem amb 1.420.000 € menys que el 2007. 

Paradoxalment, el capítol 1 de despeses de personal creix un 9,2% i el 2, de despeses corrents, un 9,7%, alhora que posposem els grans temes: POUM, infraestructures viàries, passeig de la riera, nou Casal, ... Els compromisos d’exercicis anteriors (piscina, caserna, ampliació de l’escola Fabra) que arriben amb retard tornen a sumar al pressupost 2008, allargant les promeses, enrederint les solucions.

Llegiu-ne més...

 

Alella, per davant de la carrera política de l’Alcalde

gener_2008L’alcaldia d’Alella comença a donar rèdits polítics a ERC i al seu titular. Després de les passades eleccions municipals, l’Andreu Francisco va ser nomenat vice-president 2on del Consell Comarcal del Maresme, president comarcal d’ERC i va renovar càrrec a Localret. L’hem de felicitar i encoratjar-lo a seguir treballant de valent pel municipi per tal que la seva carrera política no l’allunyi de la seva principal responsabilitat. El Full de desembre va publicar tot els detalls sobre la seva reelecció com a vice-president en la 10ª Assemblea General de Localret, que deu ser el tema que més preocupa els alellencs. Amb tanta “informació”, no va quedar espai per donar compte dels acords del Ple Municipal !!!.

Entre tant, anem constatant l’incompliment constant que l’equip de govern fa dels seus propis compromisos. Retards i més retards que donen per publicar moltes notícies que prometen noves dates d’equipaments i serveis que triguen més del compta en arribar (sempre per culpa d’altres).  Tant se val no haver aprovat el pressupost 2008 el desembre, tenir paralitzat el nou Casal, o donar educades llargues als grups municipals a l’oposició, o que les cremes en zones urbanes siguin el pa de cada dia, com el soroll de les motos de 4 inconscients o el col·lapse de la carretera a hores punta. Seguim sense notícies de l’ampliació de l’escola Fabra i no es troba solució pels Escolapis. Desitgem que l’equip de govern estigui treballant per donar resposta als compromisos que va adquirir amb els veïns en les reunions de barris i que posi sempre per davant la solució als problemes d’Alella. Va ser votat per fer d’Alcalde, no per atendre els compromisos del seu partit o fer carrera política.

 

DIR NO

desembre_2007El Full de novembre no va publicar les fotos amb les que un veí volia mostrar el dia a dia dels carrers del seu barri, tot i que a l’encapçalament d’aquestes pàgines podeu llegir “Aquest espai es cedeix als grups municipals, que decideixen l’ús que en volen fer”. Doncs NO, aquest grup,no. Aquesta publicació municipal te un redactor en cap que va decidir NO. 

Però novembre s’ha de recordar per la compra de la Fàbrica de Pintures, perquè els pressupostos 2008 de Generalitat de Catalunya segueixen sense consignar una partida per l’amplicació de l’escola Fabra i ja veurem on dina l’alumnat el proper curs (el regidor Ponsa ens demana que només es quedin al menjador de l’escola si és estrictament necessari (?)), perquè el regidor Serés s’ha compromès a actuar davant el sorolls de les motos o perquè ha anunciat un nou retard en l’obertura de la piscina municipal.

Llegiu-ne més...

 
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent