inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

Llegiu els textos de Gent d’Alella escrits a l’espai destinat als grups municipals al butlletí municipal El Full. Si vols dir la teva fes clic a “Banc d’idees”

Ens tens tan a prop

abril_2011Gent d'Alella, com agrupació d’electors, començarà ben aviat a recollir signatures per poder-nos presentar a les eleccions municipals amb l’”aval” del poble. Com ja varem fer el 2007, volem mantenir la independència dels partits polítics i representar tothom que comparteix la nostra visió i il·lusió, sense exclusió. Els votants ens varen fer confiança i us hem pogut servir des de l'Ajuntament. Ara, amb més gent al nostre costat, aspirem a tenir una majoria decisiva per a compartir el govern i provocar un nou canvi de model, més eficient i obert a tothom, imprescindible després de vuit anys.

Creiem urgent aprimar la maquinaria municipal; alliberar recursos en favor de les persones, apostar per la innovació, la creativitat i la tecnologia; provocar una “revolució” al mercat i al comerç local i, sobre tot, posar l'Ajuntament al servei del poble, tot i donant veu a tothom que hi vulgui contribuir. Facilitarem les iniciatives empresarials i d’auto-ocupació, el manteniment i la creació de llocs de treball. Tornarem a prioritzar l’educació, la participació i la cultura, però buscarem solucions a la mobilitat i l’aparcament.  Volem més habitatge social, però ben distribuït per tot el terme municipal i compensar les mancances d’equipaments en les urbanitzacions. Proposar-nos grans reptes com l’arranjament de la Riera o dels Escolapis, però tot això amb la necessària humilitat per posar-nos al vostre servei.

Llegiu-ne més...

 

Res no és definitiu

febrer_2011

Hem votar en contra de l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Quines són les nostres propostes? Mantenir el que queda de sòl agrícola; les vinyes, totes les que tenim i més; alliberar sòl per obtenir més llocs de treball a Alella; reinventar el paisatge i apostar pel comerç i per la tecnologia. Volem preservar els valors paisatgístics, el patrimoni arquitectònic, natural i cultural i, en definitiva, la identitat d’Alella. A més hem de resoldre els problemes que tenim, especialment la manca d’habitatge social, el sòl productiu per empreses d’alt valor afegit, la mobilitat i la manca d’equipaments.

Com votar a favor si no trobem reflectides les nostres propostes? Per tant, tot i compartint bona part de l’estratègia, en reclamem la coherència perquè és contradictori amb urbanitzar els actuals sòls agrícoles de La Serreta, a més del Pla i La Miralda. Es discriminatori amb Alella Mar, que rebrà tots els inconvenients per l’increment de la població; de trànsit, de contaminació ..., a més de quedar totalment urbanitzat sense cap zona agrícola ni forestal.

Llegiu-ne més...

 

Ens ha tocat la loteria

gener_2011Per Nadal varem jugar el núm. 35051 i .... ens ha tocat. Ens ha tocat perquè Gent d’Alella ha crescut molt aquest any, som més forts i tenim una visió encara més clara del futur d’Alella. Però hi ha gent que es pregunta: Gent d’Alella? Què és? Qui son? Doncs, som una associació sense ànim de lucre de persones que treballem per Alella i que creiem que la contribució dels homes i de les dones del poble a la vida pública pot generar un canvi profund i positiu en les formes de governar i de fer política.

Per això, el primer repte va ser presentar-nos a les municipals, i com no som partit polític, varem demanar als veïns del poble  la seva signatura per avalar la nostra candidatura i poder-nos presentar a les eleccions de 2007. Amb un 7,5% del vot, varem obtenir un escó al Consistori, que ocupa la regidora Mercè Marzo.

 

Llegiu-ne més...

 

Qui vol la Ronda del Baix Maresme ?

desembre_2010

L’actual projecte de Ronda del Baix Maresme no aporta avantatges a la connectivitat i a la mobilitat local que compensin l’excessiu impacte ecològic i paisatgístic sobre Alella. De fet, no resolt gaires dels actuals problemes, més aviat en crea de nous. Quan les previsions de futur són d’estancament de la població i fins i tot de decreixement; quan hem de tendir al descens de l’ús del vehicle privat, quan hem de millorar el transport col·lectiu i quan ja toca el rescat dels peatges de l’autopista, arriba un projecte que més aviat sembla pensat per perpetuar el pagament a la C-32.

Gent d’Alella pensa que aquesta Ronda planteja un excessiu consum de sòl (vinyes d’Alella sobre les que no s’han de construir ni cases, com vol ERC-LG- ni grans vials, com pretén aquest projecte); suposa un impacte molt fort sobre el camí del mig; no respecta les reserves de sòl fetes al Pla General d’Ordenació Urbana d’Alella actualment vigent; presenta uns radis a les corbes i unes dimensions a les rotondes desproporcionadament grans, i a sobre, Alella perd la connexió actual amb l’autopista.

Llegiu-ne més...

 
Més articles...
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent