inici qui_som
gda_ajuntament gda_full
gda_poblecontactar

El Grup Municipal Gent d’Alella, encapçalat per la regidora Mercè Marzo, des de maig de 2007, lidera una oposició constructiva i propositiva. Aquest espai recull les mocions presentades, les intervencions a Plens, al·legacions i altres aportacions relacionades amb l’activitat municipal.

mere_ajuntamentmere_ple2mere_ple3

En contra de la Ronda del Baix Maresme

Gent d’Alella està en contra del projecte de Ronda del Baix Maresme. Per això, va fer arribar l’equip de govern les següents aportacions per a ser incloses en les al·legacions presentades per l’Ajuntament.

Principis generals:

L’actual projecte de Ronda del Baix Maresme no aporta avantatges suficients a la connectivitat i a la mobilitat local i intermunicipal que compensin l’excessiu impacte ecològic i paisatgístic sobre Alella. De fet, no resolt gaires dels actuals problemes, més aviat en crea de nous.

Les previsions de futur pel que fa a l’increment poblacional a Catalunya (del 0,76% segons l’INE fins el 2020), al descens de l’ús del vehicle privat, a la inevitable reducció del consum de petroli, al pes de l’activitat constructora i immobiliària en favor d’una economia centrada en sectors alternatius, etc... obliguen a repensar el model de transport per carretera, amb solucions específiques pel transport col·lectiu en detriment de noves infraestructures allà a on ja n’hi han.

 Apreciacions sobre l’estudi al seu pas per Alella:

  • Planteja un excessiu consum de sòl.
  • Suposa un impacte molt fort sobre el camí del mig i consumeix sòl agrícola actualment en producció.
  • El traçat escollit no respecta les reserves de sòl fetes al PGOU actualment vigent. D’una banda, es menja un sòl de la vall de Rials que hauria de ser agrícola en virtut del PTB i consolidar-se en aquest ús en la revisió d’un nou POUM. De l’altre, menysprea la reserva feta per sota de l’actual autopista, especialment a l’alçada de La Miralda.
  • Tractant-se d’una via on la velocitat ha de ser inferior a la de l’autopista, presenta uns radis a les corbes i unes dimensions a les rotondes desproporcionadament gran.
  • Alella perd la connexió actual amb l’autopista

 Propostes:

  • Eliminar el peatge abans del 2020.
  • Eliminar la rotonda dibuixada a la sortida de l’actual peatge sobre la BP-5002 que envaeix quasi totalment la riera en aquesta alçada.
  • Treballar sobre l’alternativa de reserva de sòl ja contemplada al PGOU vigent i recuperar el sòl generat per la supressió del peatge a altres usos.
  • Transformar la immensa i desproporcionada rotonada situada entre Rials i la Miralda en un sistema de dobles rotondes, molt més petites, una per sota i una per sobre del traçat de l’autopista.
  • Crear un accés directe a l’autopista / ronda en direcció Barcelona, a la banda dreta de la riera.
 

Crònica del Ple de 17 de gener de 2010

davant cap futbol masnou

Gent d'Alella ha votat a favor del projecte d'obres del tram C de la Riera i s'ha abstingut a la proposta de l'Alcaldia sobre sol·licitud de subvencions per a l'execució d'obres amb càrrec al Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) creat pel Reial Decret Llei 9/2008, de 28 de novembre.

Aquest és el raonament:

A mitjans de novembre, el govern feia números contemplant 6,2 M. d'€ d'inversions. El dia 2 de desembre, a la comissió informativa, preveiem la construcció del primer tram de la riera. Després de la publicació al BOE del decret, el dia 9, l'Alcalde va dir que aprofitaríem aquests diners per fer el segon tram de la riera i, dos dies després passem a eliminar la Riera i l'arranjament de l'espai verd entre el poli i la piscina al projecte de pressupost.

Llegiu-ne més...

 

L’Ajuntament aprova l’Avanç del Planejamen

L’Ajuntament aprova l’Avanç del Planejament amb l’abstenció de Gent d’Alella

Com a ciutadans tenim el dret a la informació i el dret a la participació. Ara a Alella, encetem un procés participatiu per la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), l’instrument per planificar el territori amb l’horitzó de l’any 2025. Això és així gràcies a una llei recent, al Decret 305/2006 que garanteix el nostre dret a la participació des de l’inici i durant tot el procés de la tramitació del POUM, que es preveu estigui enllestit abans de les properes eleccions, el maig de 2011. S’ha convocat a corre cuita als grups municipals, i no sabem a quines entitats, a una reunió per crear la Comissió de Seguiment que hauria vetllar per la qualitat del procés de participació. S’ha fet, sense llum ni taquígrafs, el dia 3 de desembre a les 20 hores.  Un programa de participació com diu la llei, hauria de voler dir debat social sobre el model de poble que volem i un procediment obert en tot moment perquè la ciutadania estigui ben informada, digui la seva i les seves opinions tinguin incidència en el document que vagi a l’aprovació Inicial del POUM. A més, tota aquesta feina s’ha d’incloure en una memòria que formarà part de la documentació del POUM. Ningú no pot quedar exclòs perquè no li ha arribat la convocatòria o perquè no s’ha assabentat.

Llegiu-ne més...

 

Proposta sobre els fons FEIL 2010

FEIL 2010 FONS ESTATAL D’INVERSIÓ LOCAL:

Les ( TIC ) una oportunitat i noves possibilitats per l’Ajuntament d’Alella.

Introducció:

Les persones desitgen canviar la seva forma de vida, fent el seu treball sense por al futur alhora que modifiquen les seves relacions amb les noves tecnologies.

Hem d’anar a la recerca d’una oportunitat de posicionament tecnològic i de servei a la població amb una actuació integral de millora de les condicions d’accés de la ciutadania a la societat de la informació i a l’administració electrònica d’Alella.

L’àmbit estratègic és la població d’Alella, en el sentit més ampli, perquè els beneficis arribaran a tothom: la gent gran amb teleassistència i telemedicina; la comunitat educativa, amb l’e-esenyament; els professionals, els comerciants i les empreses en general amb bones comunicacions i relacions a la xarxa, etc...

Llegiu-ne més...

 
Més articles...
Informa't


campanya2015candidatura_2011


CAMPANYA 2007

campanya2007

 

videos

<video_introAlella, la gent.
Gent que viu, batega i porta Alella al cor.


video_mmarzoMercè Marzo.
Una dona d'Alella

 

video_adhesiusHo enganxes?
L'orgull i l'autoestima de ser Gent d'Alella

Revista Gent d'Alella

revista8

“Ara és l’hora”

 La revista núm. 8 publica el programa electoral i la informació sobre la candidatura, a més d’altres articles. El reportatge sobre les urbanitzacions mostra que de les liquidacions dels anys 2011 a 2014,  s’extreu que només s’ha dedicat 590.000 € a millores directes a les urbanitzacions,d’un total de 5 milions  invertits en espai públic sobre una despesa total de 45 milions d’euros. Maig 2015

 

revista7

“El patrimoni el gran valor oblidat” és el tema de portada de la revista març-abril 2015. Alella amb 500 llars sense fibra òptica; les opinions dels joves sobre el poble i les seves necessitats,  i com Gent d’Alella encara les properes eleccions, son altres temes destacats. Març-Abril 2015

 

portada6“Salvem la nostra identitat”, nova revista
Voluntaris i simpatitzants de Gent d’Alella estem distribuint una nova edició de la revista dedicada a les nostres vinyes, a la situació dels Escolapis i als impostos municipals que pagarem el 2015, entre altres temes. Amb un renovat disseny; un tiratge de més de 4.000 exemplars, escrita en català, castellà i anglès, admet publicitat per contribuir al seu finançament. Proposa’ns temes i/o articles, si en vols formar part de l’equip redactor. I dóna’ns la teva opinió per a contribuir a millorar-la. Si vols tenir-la en paper, inscriu-te com a simpatitzant a través d’aquest web o contacta amb nosaltres.
Gener 2015.

 

escolapis

Els Escolapis és el gran tresor amagat d’Alella. Una aproximació en imatges a aquest magnífic recinte que mai hauria d’haver deixat d’estar obert al poble d’Alella. Entra i coneix-lo d’aprop. Abril 2013

 

butlleti3Estem distribuint el tercer número del nostre butlletí independent, on trobareu entrevistes, noticies, opinió i informació sobre Alella, la seva gent, el comerç i les entitats.Destaquem les entrevistes a Josep Bardés i a Mercè Marzo.
Març 2011.

 

bulleti2Alella necessita llocs de treball, equipaments, millor mobilitat i transport, i assegurar-nos la viabilitat econòmica del patrimoni paisatgístic.
Juliol 2010.

 

butlleti1Llegeix les propostes sobre la pagesia, l’urbanisme, els joves, la gent gran, la tecnologia... en el “Monogràfic eleccions municipals 2007”
Maig 2007

 

 

 


com_ser enllacos la_gent   banc_ideaque_diu_la_gent